Nyheder og eksempler på arbejde

20.05.17

Håndværkerforeningens medaljefest

Tirsdag den 16.05.17, holdt Håndværkerforeningen, traditionen tro, medaljefest for alle de unge håndværkere som udmærkede sig ved deres svendeprøver. 

Der blev uddelt medaljer til 77 håndværkere fra 22 forskellige fag og 1 mio. kroner i legater, i Majestæten og excellensers nærvær. 

DACL var repræsenteret med Oldermand, Urmagermester Rune Hjorth Bakkendorff, som I rolle af at være medaljemodtager fra 2013 holdt tale for de unge svende. 

Nedenfor ses videoklip og billeder fra medaljefesten.

.

dronningens 40 års- jubilæumsgave

01-02-2012

Hendes Majestæt Dronningens 40 års jubilæum

I anledning af Hendes Majestæt Dronningens 40 år jubilæum har Dansk Antikvitetes Conservator Laug i samarbejde med Haandværkerforeningen i København skænket Henes Majestæt en Nålebog samt en håndkalligraferet jubilæumshilsen.

Gaven blev overrakt fredag 13. januar da haandværkerforeningens præsidium blev modtaget i audiens.

Nålebogen er udført i 18 karat guld, og på låget ses Dronningens monogram udført i hvidguld besat med brillianter.
Nålebogen bruges til at opbevare nåle, når Dronningen dyrker en af sine hobbyer; broderi.

.

05-10-2010

Studenterforeningens talerstol - Danmarks Frieste!

Studenterforeningens talerstol er en kopi af Folketingets talerstol, tegnet af arkitekten bag det nuværende Christansborg - Thorvald Jørgensen. Talerstolen blev bygget til brug i Studenterforeningens daværende hjem, på hjørnet af Studiestræde og H.C. Andersens Boulevard.
Talerstolen blev brugt flittigt frem til salget af huset i 1972 og har siden været i brug ved særlige lejligheder. Årenes brug har - på trods af dens solide danske egetræ - sat sit præg på talerstolen, der nu fortjent skal have en grundig og fagkyndig renovering, takket være støtte fra Carlsbergs Mindelegat og Brygger J.C. Jacobsen.

Det ville have været en katastrofe at lade en talerstol forfalde til ingenting, hvorfra adskillige af landets statsministre har talt og herud over bla. så prominente personer som: Kaj Munk, A.P. Møller, Dwight D. Eisenhower, Trygve Lie, Ben Gurion, Winston Churchill, Juri Gagarin, Lyndon B. Johnson, Anderas Papandreou, Nikita Krustjov, Aksel Larsen og Niels Bohr.
Mangfoldigheden blandt talerne - og ikke mindst indholdet af talerne - gav talestolen prædikatet "Danmarks Frieste Talerstol".

Den tiltrængte renovering betyder at Studenterforeningen kan genoplive traditionen med at lade prominente og aktuelle personligheder komme til orde.

Restauringen er blevet udført af Møbelkonservator Lars Toftum i efteråret 2010, så den færdigrestaureret talestol kan stå klar til Studenforeningens 190 års fødsesdag i oktober.

Studenterforeningens talerstol Studenterforeningens talerstol Studenterforeningens talerstol