Malermester Preben Nielsen

Malermester Preben Nielsen har arbejdet indenfor malerfaget siden 1961, og er udlært som bygnings og møbelmaler hos T.H. Deleuran i 1965.
Jeg har videreuddannet mig på Raadvad Centeret for gamle malerteknikker i perioden 1985 – 1995 med den navnkundige Arne Beck som lærer. Jeg har haft selvstændigt malerfirma siden 1991. Gennem samarbejde og kurser hos forskellige kunstnere, har jeg uddannet mig til det man i gamle dage kaldte dekorationsmaler.
 
Jeg er specialist i gamle malerteknikker som ådring, marmorering, polymentforgyldning og olieforgyldning. Jeg maler blomster på møbler (almuemaling) i stilarter som bauermalerei, rosemaling og dalermaling. Jeg laver Trompe L’oeil, skyer i lofter og landskaber på vægge.
 
Jeg er siden 1995 medlem af Dansk Antikvitets Conservator laug med restaurering af ampiere møbler som speciale.
 

Jeg har udført arbejde både i Danmark og i udlandet. Mit mest sete arbejde er jo nok loftet i Tivoli’s Hovedindgang. Ellers kan nævnes festsalen på Niels Brock, kuppelsalen på Charlottenborg, Konge- og dronningesalen på Skodsborg Kurhotel, Hotel Bretagne og det 30 m2 store vægmaleri på Hornbækhus.

Besøg på mit atelier med malede møbler og malede billeder efter aftale!